Blog

Metalen platen op maat: wat zijn de mogelijkheden?
30.11.2023
Metalen platen op maat

Als professional heb je voor verschillende werkzaamheden metalen platen op maat nodig. Bij een gespecialiseerde metaalhandel als Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx zit je alvast helemaal goed voor al je benodigdheden.

 

Diverse soorten metalen platen op maat

Bij MHH bieden we tal van verschillende soorten metalen platen op maat. We geven je graag een kleine introductie.

  • Warmgewalste bandplaten. Bandplaten die in warmwalsstraten geproduceerd worden en vooral worden ingezet met het oog op latere vervormingen. Vooral voor breedtes tot 2150 millimeter en diktes tot 25 millimeter.
  • Warmgewalste traanplaten. Traanplaten, rupsplaten of druppelplaten – dit zijn allen synoniemen – hebben een verhoogd reliëf voor extra grip. Ze hebben verschillende toepassingen, van de laadbak in een auto tot de beschermingswand achter een fornuis en bedekking van zitbanken.
  • Koudgewalste platen. Dit type metalen platen op maat zien we vooral in eindproducten terug. Onder meer in de autosector, maar ook in huishoudelijke apparaten of metalen meubels. De platen zijn nauwkeuriger en sterker dan warmgewalste platen, maar hebben wel een beperkte rek en vervormbaarheid.
  • Gegalvaniseerde of verzinkte platen. Door het product onder te dompelen in een bad van vloeibare zink kan een metaalcoating voorzien worden en verkrijgen we thermisch verzinkte platen. Ook elektrolytisch verzinkte platen zijn bij MHH verkrijgbaar, beide worden vooral binnenshuis gebruikt na het aanbrengen van een organische deklaag.
  • Weervast staal. Recycleerbaar, milieuvriendelijk en tal van creatieve mogelijkheden. Weervast staal, ook wel cortenstaal genaamd, wordt gekenmerkt door zijn roestkleur en zien we terug in gevelbekleding, kunstwerken, architectuur …
  • Een ander type metalen platen nodig of advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Doe gerust een beroep op de expertise van MHH.

 

Bewerken van metalen platen

Het team van MHH staat in voor diverse metaalbewerkingen, zoals het zagen van buizen, profielen en balken op maat, boringen en laswerken. Daarnaast kan je dus ook bij ons terecht om betonijzer, betonnetten én metalen platen op maat te snijden. Zeker wanneer je platen in een eenvoudige vorm nodig hebt, is snijden de efficiëntste werkwijze. Platen tot een dikte van 12 millimeter kunnen we in het atelier met grote nauwkeurigheid snijden.

Naast de bewerkingen die we aanbieden, kan je daarnaast ook op ons rekenen voor transport naar de werf. Wij kunnen je metalen platen ter plaatse brengen, zodat je vlot aan de slag kunt.

Meer info nodig of meteen een bestelling plaatsen? Neem hier contact op met het team van MHH. Je kan jouw bestelling afhalen in ons magazijn in Ruddervoorde, maar ook leveringen op de werf zijn perfect mogelijk.