Blog

Veelzijdig, mooi en sterk: de troeven van cortenstaal
05.07.2023

Cortenstaal is een erg veelzijdig en stijlvol product, met tal van verschillende toepassingen. Zo zien we cortenstaal veel terug in tuinconstructies, maar worden er evenzeer bruggen mee gebouwd. Stijlvol én enorm sterk. Uiteraard kan je bij Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx terecht voor het aankopen van cortenstaal en diverse bewerkingen.

Wat is cortenstaal precies?

Cortenstaal is weervast staal met een herkenbare oranjebruine roestkleur. Op het product zit een dichte corrosielaag die ervoor zorgt dat er geen verdere roest op het onderliggende staal komt. Die laag zorgt er bovendien voor dat schilderen of coaten overbodig is, wat uiteraard erg handig is.

Cortenstaal vergt dus geen onderhoud, ziet er goed uit en heeft een lange levensduur, maar is daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk. Het product is namelijk volledig recycleerbaar en omdat er niet geschilderd hoeft te worden, ondervindt de natuur ook op dat vlak geen belasting.

Waarvoor wordt cortenstaal gebruikt?

We vertelden eerder al dat cortenstaal een veelzijdig product is en dat is zeker niet overdreven. De mogelijke toepassingen zijn dan ook heel uitgebreid. Zo wordt cortenstaal bijvoorbeeld in de architectuur gebruikt of bij stijlvolle gevelbekleding. Ook in kunstwerken, plantenbakken of borderranden in tuinen zien we regelmatig cortenstaal terug.

Daarnaast gebruikt men cortenstaal vaak in de constructiebouw, bijvoorbeeld in bruggen of hijskranen. Het bewijst hoe stevig dit product wel is. Door de beschermende corrosielaag is cortenstaal uitstekend geschikt voor tal van toepassingen die weer en wind moeten doorstaan. Geen overbodige luxe in ons Belgisch weer.

Cortenstaal op maat aankopen bij MHH

Bij Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx verkopen we cortenstalen platen, maar kan je ook terecht voor diverse nabewerkingen. Door je cortenstaal op maat aan te kopen, kan je ze nog vlotter verwerken in de toepassing die jij voor ogen hebt.

Meer info nodig of meteen een bestelling plaatsen? Neem hier contact op met het team van MHH. Je kan jouw bestelling afhalen in ons magazijn in Ruddervoorde, maar ook leveringen op de werf zijn perfect mogelijk.