Familiebedrijf met een rijke geschiedenis

Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx staat al vele tientallen jaren garant voor kwalitatieve materialen en blijft dat ook in de toekomst doen.
Sinds 1957 vinden de activiteiten plaats op de huidige site, waar de jonge Georges Heindryckx destijds het bedrijf oprichtte.

Groei doorheen de jaren

Stichter Georges was amper 18 toen hij met zijn hond en bakfiets oude metalen ging ophalen en stockeerde bij vader Edward Heindryckx. Na de aankoop van de site in de Sijslostraat werd dit perceel gebruikt voor de stockage van oud ijzer. Steeds meer werd overgeschakeld van oud naar nieuw ijzer en het gezin van Georges kwam ook bij het bedrijf wonen. In december 1992 zijn Georges en zijn echtgenote Cyrilla met pensioen gegaan. Dochter Annemie Heindryckx zou het bedrijf voortaan leiden samen met haar man Jef Hemeryck.

Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx kreeg zijn huidige naam, werd uitgebreid met een nieuwe loods en groeide uit tot een volwaardige BVBA. Helaas werd Jef getroffen door het noodlot in 2012. Echtgenote Annemie zette de zaak verder met zakenvennoot Patrick Hedebouw. De snelle en goede service voor de klanten bleef ook hun voornaamste motto.

Overname door Staalhandel Rosseel

In 2021 is Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx overgenomen door Staalhandel Rosseel uit Tielt. De waarden van MHH en Staalhandel Rosseel komen dan ook sterk overeen. Zo is het Tieltse familiebedrijf met zaakvoerder Johan Rosseel al aan de vijfde generatie toe.

Hoewel de site een grondige renovatie onderging, blijven we voortwerken op de sterke funderingen die de families Hemeryck en Heindryckx gelegd hebben. Toekomstgericht, met respect voor het rijke verleden van de firma.

Trots lid van

Trotse sponsor van

Samenwerken?

Neem gerust contact op!