Blog

Materialen van MHH gebruikt bij restauratie van historisch hotel
03.01.2024
Restauratie met metaal

Op het Koninklijk Plein, in het centrum van De Haan, vonden in december spectaculaire werkzaamheden plaats. De torenspits van het historische Hotel des Brasseurs werd namelijk teruggeplaatst, onder het toekijkend oog van heel wat kijklustigen. De torenspits weegt liefst tien ton en heeft een diameter van 5,5 meter, die in één stuk op het gebouw werd geplaatst. Een echt precisiewerkje dus! “Het is een iconische renovatie van een van de mooiste gebouwen van De Haan”, klinkt het enthousiast bij Thibaud Hermans van Hotel des Brasseurs, voor de camera’s van de lokale televisiezender Focus & WTV.

 

Unieke restauratie mét metaal van MHH

Ook met Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx konden we een steentje bijdragen in deze opmerkelijke renovatie. Onze klant DK-LAS, gespecialiseerd in laswerk op maat, was namelijk nauw betrokken bij het project. Een frame in poutrellen was nodig om de torenspits terug op het dak te zetten, zoals duidelijk te zien is op de beelden. De hijsbanden van de kraan zijn namelijk vastgemaakt aan dit frame.

 

Benieuwd naar deze realisatie? Herbeleef de plaatsing van de gerenoveerde torenspits in de reportage van Focus & WTV.

Meer info nodig of meteen een bestelling plaatsen? Neem hier contact op met het team van MHH. Je kan jouw bestelling afhalen in ons magazijn in Ruddervoorde, maar ook leveringen op de werf zijn perfect mogelijk.