Blog

Geperforeerd staal op maat van jouw toepassing
01.02.2024
Geperforeerd staal

Overweeg je om geperforeerd staal in te zetten tijdens je (ver)bouwproject of een andere professionele toepassing? Bij MHH ben je alvast aan het juiste adres om jouw materiaal aan te schaffen en de nodige bewerkingen uit te voeren.

Geperforeerde platen als basis

Wanneer we het over geperforeerd staal hebben, dan gaat het in feite om platen met perforaties. Deze perforaties kunnen in verschillende vormen en groottes uitgevoerd worden in onze werkplaats.

De geperforeerde platen kunnen zowel warmgewalste als koudgewalste platen zijn. Koudgewalste platen worden vooral gebruikt voor blijvende vervormingen en zijn goedkoper dan warmgewalste platen. Die laatste zijn buigzamer en taaier, waardoor ze voor bepaalde toepassingen beter geschikt zijn.

Roestvrij staal en aluminium worden ook vaak ingezet, door hun duurzaamheid en sterke corrosiebestendigheid. Twijfel je over de ideale materiaalkeuze? Uiteraard kan je steeds bij je MHH-vakman terecht voor advies.

Waarvoor wordt geperforeerd staal gebruikt?

Enerzijds zorgt geperforeerd staal voor een uitstekende luchtdoorlatendheid, anderzijds biedt het heel wat esthetische mogelijkheden. Zo zien we deze keuze vaak terug in creatieve gevelbekleding of balustrades. Het voordeel van geperforeerde platen in gevelbekleding is dat er wel licht doorgelaten wordt, maar dat het zonlicht niet rechtstreeks op het gebouw terechtkomt. Zo kan de temperatuur veel beter onder controle gehouden worden, wat een positieve impact heeft op de energiekosten.

Daarnaast heeft geperforeerd staal nog tal van andere functionele toepassingen. We zien het terug in de landbouwsector – bijvoorbeeld om producten te kunnen zeven – of in de luchtroosters en oliefilters in de autosector.

Geperforeerd staal op maat bij MHH

Dankzij het maatwerk van MHH kunnen we geperforeerde platen perfect op maat van jouw toepassing maken. De perforaties kunnen in diverse vormen en groottes aangebracht worden en ook de steekafstand – dat is de afstand tussen twee perforaties in – kan perfect aangepast worden.

Door de enorme keuze aan materialen en uitwerkingen, zijn de creatieve mogelijkheden met geperforeerde platen quasi eindeloos. Aarzel dus niet langer en neem contact op met Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx voor jouw geperforeerd staal op maat.

Meer info nodig of meteen een bestelling plaatsen? Neem hier contact op met het team van MHH. Je kan jouw bestelling afhalen in ons magazijn in Ruddervoorde, maar ook leveringen op de werf zijn perfect mogelijk.