Blog

Aluminium profielen kopen? Ontdek de mogelijkheden bij MHH
18.08.2023

De toepassingen van aluminium profielen zijn erg uitgebreid. Ze worden gebruikt in bouwconstructies of machinebouw, maar ook in kozijnen. Zelfs in auto’s, vliegtuigen of schepen vind je aluminium profielen terug. Uiteraard kan je aluminium profielen op maat kopen bij Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx in Ruddervoorde.

Hoe aluminium profielen op maat gemaakt worden

In ons atelier is het mogelijk om de gewenste aluminium profielen op maat te maken.

Aluminium profielen worden gemaakt door middel van extrusie, om zo langwerpige aluminium halffabricaten of producten. Het is een werkwijze die een uitgebreide vrijheid biedt om de perfecte doorsnede te maken, aangepast aan jouw toepassing.

De uiteindelijke aluminium profielen en platen worden bekomen door een combinatie van lassen, lijmen, bouten, door gebruik van popnagel of door sleufoplossingen. Doorgaans wordt een matrijs gemaakt met de ideale doorsnede voor de gewenste toepassing.

Bij MHH maken we de aluminium profielen niet zelf, maar wel kunnen wij diverse bewerkingen uitvoeren voor onze klant. En uiteraard kan je bij onze groothandel terecht voor een stelle levering en materialen van de hoogste kwaliteit.

Aluminium profielen kopen of eerder staalprofielen?

In zowat alle gevallen kan je aluminium profielen gebruiken in plaats van staalprofielen, die je hier terugvindt op onze website. Je leest er meer over de verschillende vormen, maar ook over warmgewalste profielen, koudgewalste profielen en getrokken staal.

Kies je ervoor om aluminium profielen te kopen in plaats van staalprofielen, dan geniet je enkele voordelen. Zo is het gewicht lager, de vormvrijheid groter en is er ook een betere roestbestendigheid. Daar tegenover staat dat staalprofielen een beter stijfheid hebben, sterker én goedkoper zijn. Twijfel je over de ideale keuze voor je project, dan kan je uiteraard altijd terecht bij onze adviseurs.

MHH: aluminium profielen groothandel en véél meer

Metaalhandel Hemeryck-Heindryckx is niet alleen jouw groothandel in aluminium profielen, maar staat ook in voor de nodige bewerkingen. Zo ben je zeker dat je aluminium profielen perfect op maat zijn en kunnen we je adviseren bij je materiaalkeuze. Uiteraard kan je ook tal van andere metalen producten bij ons aanschaffen.

Daarnaast staat MHH voor een feilloze service. Zo zijn afhalingen al mogelijk vanaf 7 uur ’s morgens, maar kan je ons ook inschakelen voor leveringen op de werf. Ons team stelt alles in het werk om jou vlot van de nodige materialen te voorzien. Bij interesse in aluminium profielen raden we weliswaar aan om vooraf een afspraak te maken, omdat wij in onze hoofdvestiging in Tielt over een nóg grotere voorraad beschikken.

Meer info nodig of meteen een bestelling plaatsen? Neem hier contact op met het team van MHH. Je kan jouw bestelling afhalen in ons magazijn in Ruddervoorde, maar ook leveringen op de werf zijn perfect mogelijk.